Monogram

P

Slide Code

Photo

Patrisha
Tento blog je ešte viac blond, než si myslíš.

Jeho názov bol inšpirovaný farbou mojich vlasov a presne taký je aj jeho obsah - prirodzený a nespútaný. Snažím sa ho pretvárať v miesto, ktoré ti dá potrebnú motiváciu a energiu niečo zmeniť, no zároveň ostať verný tomu, kým v skutočnosti si.

Welcome to my blonde blog

Social media icons

Search

Follow

category 1

Cestujem

category 2

Čítam

category 3

Študujem

Jesenné knižné novinky, na ktoré sa teším




Jeseň už začína hrať všetkými farbami, na okenné parapety vytrvalo udiera dážď a nie je nič krajšie, ako na chvíľu spomaliť a schúliť sa na gauči alebo v posteli s lahodným čajom, teplou dekou a dobrou knihou. Knižná sezóna na jeseň vrcholí, a preto som sa dnes rozhodla podeliť sa s vami o novinky na slovenských pultoch, ktoré ma zaujali a na ktoré sa tento rok chystám.


Už vyšlo

Osemnásťročného Emmeta prepustia z pracovnej farmy pre mladistvých, kde si odpykal pätnásť mesiacov za neúmyselné zabitie. Emmet túži len po jedinej veci: zbaliť svojho mladšieho osemročného brata a odísť s ním do Texasu, kde by začali nový život. Román sa odohráva v 50. rokoch počas desiatich dní a dokumentuje každý deň chlapcov na ich ceste. Ľudia, s ktorými sa stretávajú, aj tí, ktorí sa pripájajú k ich ceste, sú jedinečné a zaujímavé postavy s obrovským srdcom a vlastnými snami. Tento nádherný román je sčasti výlet a sčasti príbeh o dospievaní.

Vyšlo vo vydavateľstve Tatran


Detailne ilustrovaný príbeh o chlapcovi, ktorý sa s rodinou presťahoval do malého mestečka. Smúti za predošlým domovom a navyše kamkoľvek príde, zapríčiní chaos. Keď zistí, že v útrobách prastarých hôr žije čudesná bytosť stvorená z iskier dávno vyhasnutej sopky, veci sa začnú meniť. Len vďaka jej čarom a lotrovinám znovu nadobudne pocit, že patrí na toto miesto a že je tu doma.

Vyšlo vo vydavateľstve Tatran


Emotívny román o dvoch rodinách poznačených druhou svetovou vojnou, no previazaných putami lásky a odvahy, ktorý vykresľuje, akí sme všetci zraniteľní a že každý z nás sa raz môže stať pútnikom bez domova túžiacim nájsť si kúsok miesta pre život v mieri.

Vyšlo vo vydavateľstve Grada


Píše sa rok 1985. Pätnásťročný nesmelý mladík Sam z malého mesta v americkom Missouri si nájde letnú brigádu v starom kine, aby unikol problémom doma. Napokon prežíva nádherné leto – nájde si priateľov, okúsi prvú lásku a postupne objavuje tajomstvá rodného mesta. Konečne žije naplno, tak ako o tom vždy sníval, už sa viac necíti ako outsider. Až kým sa nestane niečo, čo ho nadobro prinúti dospieť…

Vyšlo vo vydavateľstve Lindeni










Vychádza v októbri

Pätnásťročná jazdecká hviezda Roan Motgomeryová pozná iba dva svety: svet v jazdeckej aréne a mimo nej. V oboch vždy vládol silnou rukou jej otec – tréner, ktorý od nej vyžaduje absolútnu poslušnosť. Pokrivený vzťah tréner – jazdkyňa presahuje prah stajní. Roan sa vie odosobniť od temnej stránky svojho života a sústredí sa na dosiahnutie svojho cieľa – dostať sa na olympiádu. No rodiaci sa vzťah s Willom Howardom, chlapcom v jej veku, jej rozšíri zorné pole a zmení uhol pohľadu na svoj život.

Vychádza 7.10.2022 vo vydavateľstve Lindeni
Piranesiho dom nie je obyčajná budova. Miestnosti sú neohraničené, chodby nekonečné, steny lemujú tisícky jedinečných sôch. V labyrinte miestností je uväznený oceán. Piranesi žije, aby svoj dom skúmal. V dome žije ešte jedna osoba – muž označovaný ako Druhý. S Piranesim sa stretáva, aby mu pomohol na ceste za Veľkým a Tajným Poznaním. Piranesi pri bádaní natrafí na dôkazy o existencii ďalšej osoby a postupne odhaľuje desivú pravdu – za svetom, ktorý vždy poznal, existuje iný, ďalší…

Vychádza 14.10.2022 vo vydavateľstve Lindeni

Na Medveďom ostrove nenájdete medveďov. Lenže jedenásťročná April, ktorá sem prišla so svojím otcom-vedcom, jednu noc zazrie v diaľke čosi zvláštne, čosi, čo by tu nemalo byť. Je to ľadový medveď, hladný, stratený a bez domova. Posledný medveď je príbeh o priateľstve a láskavosti, ktorý vezme vaše srdce na neuveriteľnú cestu a hlboko vás zasiahne.

Vychádza 19.10.2022 vo vydavateľstve Tatran

Olivia Priorová je nemá sirota, ktorá vyrastala v dievčenskej škole a všetko, čo vie o svojej minulosti, pochádza z matkinho denníka - ktorý, ako sa zdá, sa končí šialenstvom. A potom príde list, čo ju volá domov - do Gallantu. No keď tam dorazí, nikto ju neočakáva. Ona však nemieni odísť zo sídla, v ktorom má prvý raz v živote pocit domova, a to aj napriek tomu, že jeho chodby sú plné nezreteľných prízrakov a bratranec Matthew sa k nej správa odmietavo.

Olivia vie, že Gallant skrýva tajomstvá, a je odhodlaná ich odhaliť. Keď v správnu chvíľu prekročí rozpadajúci sa múr, nájde za ním miesto, ktoré je Gallantom - a súčasne ním nie je. Dom upadá, prízraky sú tu hmotné a všetkému vládne záhadný pán. Olivii sa ponúka možnosť pochopiť, čo zničilo celé generácie jej rodiny a odkiaľ možno pochádzal jej otec.
Vždy chcela niekam patriť, teraz sa však musí rozhodnúť, či sa pridá k odkazu Priorovcov, ktorí chránili náš svet pred pánom domu, alebo zaujme svoje miesto po jeho boku.


Vychádza 28.10.2022 vo vydavateľstve Slovart


Amelia mala len štyri drobné priania. Tak dobre, tri malé a jedno veľké. A jediný, kto jej ich mohol splniť, bol Vianočný otec. No práve v roku, keď si ho najviac želala, neprišiel... Mohli za to nešťastní elfovia, nemohúce soby a nazúrení trolovia. Vianoce boli ohrozené! Vianočný otec vedel, že bez Amelie by najkrajší deň v roku už nikdy nenastal. A tak sa vybral za ňou, aby v nej oživil nádej a ona mohla zachrániť Vianoce.

Vychádza 28.10.2022 vo vydavateľstve Albatros

Šestnásťročná Lukrécia žije zatvorená v paláci uprostred Florencie. Raz v zime, v čase, keď bola renesancia na svojom vrchole, ju jej manžel Alfonso vezme do vily na vidieku. Pri večeri sa dozvedá, že Alfonso ju na tento výlet vzal za jediným účelom – zabiť ju. Ako Lukrécia naloží s touto informáciou? Má šancu prežiť, keď jej osud drží v rukách samotný vládca provincie? Manželský portrét je nezabudnuteľný príbeh o mladej žene, ktorá pre blízkosť k moci čelí smrteľnému nebezpečenstvu.

Vychádza 31.10.2022 vo vydavateľstve Tatran



Vychádza v novembri

Ned a Tam sú synovia čarodejnice, jeden z nich sa však nešťastnou náhodou utopí. Všetci susedia sú presvedčení, že prežil nesprávny chlapec. No keď do dediny vtrhne kráľ lúpežníkov, aby ukradol hrniec s čarami, Ned ukáže nečakanú odvahu a pokúsi sa ochrániť čary, svoju rodinu aj celú dedinu. Počas putovania stretáva Áine, dcéru kráľa loupežníkov. Dokážu si navzájom dôverovať a spojiť sily, aby prešli nebezpečným čarovným lesom a zastavili zlo, ktoré ohrozuje svet?

Vychádza 4.11.2022 vo vydavateľstve Albatros

Veľký Gatsby je späť. Rovnaký, a predsa iný, brilantne prerozprávaný z pohľadu troch silných žien. Daisy Buchananová, Jordan Barkerová a Catherine McCoyová dostali priestor, o akom vo svojej dobe nemohli ani snívať. Autorka Jillian Cantorová dokonale preskúmala životy žien v dvadsiatych rokoch 20. storočia: ich voľby, rozhodnutia, limity a predsudky medzivojnových čias.

Vychádza 4.11.2022 vo vydavateľstve Tatran

Paláce maharadžov, chudobné indické slumy, rozľahlé anglické sídla a hrozba prvej svetovej vojny. Tieto prvky umne utkali príbeh, ktorý sa naprieč oceánmi a generáciami o osemdesiat rokov neskôr stretne s novým svetom v jednom rozpadnutom anglickom sídle plnom zabudnutých tajomstiev. Sága ovíja vaše myšlienky, srdce a dušu a nepustí, kým ju nedočítate.

Vychádza 30.11.2022 vo vydavateľstve Tatran

Anotácia zatiaľ nie je k dispozícii.

Vychádza 30.11.2022 vo vydavateľstve Tatran

Anotácia zatiaľ nie je k dispozícii.

Vychádza do konca roka 2022 vo vydavateľstve Slovart














Tak čo, našli ste si svojich favoritov? Dajte mi v komentári vedieť, na ktoré novinky sa chystáte vy.

P

Comments

  1. Ja sa tu snažím horko-ťažko držať sa čítacieho plánu a nekupovať ani nepchať tam nič navyše lebo nestíham a ty prídeš s týmto 😢 Samé dobré veci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe 😁 Ale ja týmto sabotujem aj samu seba, pretože neprečítaných kníh mám tak na dva roky 🫠 Minimálne sme v tom spolu!

      Delete

Post a Comment